כל הכבוד! עברתם בהצלחה את הלימודים המפרכים, ההתמחות הארוכה וסוף סוף את בחינות לשכת עורכי הדין. כעת אתם מוכנים לפתוח עסק משלכם ומעוניינים לעשות את כל שביכולתכם כדי להתבלט ולהיות עורכי הדין המצליחים ביותר באזורכם. אתם יודעים שהשוק רווי בעורכי דין שחולמים כמוכם על ההצלחה ואתם יודעים שעליכם להשקיע את הזמן שלכם ואת הממון שלכם בחוכמה ובזהירות כדי למקסם את ההצלחה שלכם.
אבל רגע, להיות עורך דין עצמאי זה לא כל כך פשוט… צריך לשכור או לקנות משרד, לפרסם אותו, להוציא רישיונות עסקיים, למצוא עובדים מוכשרים, לגייס לקוחות ועוד המון דברים שגוזלים הרבה זמן וכסף.
למרבה המזל, ישנם אנשים בתחום שכבר עברו את ההתחלה מרובת הקשיים הזאת היכולים לסייע לכם ולהכין אתכם לקראת בקשות להלוואות עסקיות ופרטיות מהבנק, בניית תוכנית עסקית מפורטת הכוללת יעדים ממשיים ותאריכי השגתם, איסוף מקורות מימון במגוון מישורים וניצול נרחב ככל האפשר של ההטבות הניתנות לעורכי דין החברים בלשכת עו"ד : הטבות משכנתא לעורכי דין, הטבות בחשבונות הבנק העסקיים והפרטיים, פטורים מעמלות בניהולי החשבונות וניירות הערך וריביות אטרקטיביות מאוד.
דוגמה לעורך דין שמתנהל נכון עם משכנתא – https://www.gordonsilver.com
מהי משכנתא לבעלי עסק?
משכנתא היא למעשה הלוואה ארוכת טווח שמטרתה להבטיח החזר הלוואה שניתנה לבעל הקרקע במסגרת עסקת נדל"ן שמטרתה היא לרוב שעבוד נכס דלא ניידי ורכישתו.
לווה אשר נותן משכנתא לבעל עסק כמו גם ללקוח פרטי למעשה מרכיב "תמהיל" של הלוואות מסוגים שונים אשר קרויים בשפה העממית "מסלולי משכנתא" ונבדלים אחד מהשני במספר פרמטרים כגון:
- גובה הריבית הנגבית בידי הלווה על ההלוואה.
- סוג ההצמדה – (לא צמוד כלל, צמוד לפריים, צמוד לדולר וכו'), מפני שההלוואה נפרשת על פני שנים רבות, אחת הדרכים של הלווה להתגונן משחיקת ערך הכסף במקרה של אינפלציה עתידית היא הצמדת חלק מסכום ההלוואה למדד מסוים (כגון מדד הריבית במשק או מדד הדולר למול השקל) ובכך להבטיח שהערך הריאלי של סכום המשכנתא ברגע מתן ההלוואה יישמר עד לתום העסקה.
ניתן לראות דוגמה לכך שבונצואלה בשנת 2018 הייתה אינפלציה של כמעט מיליון אחוזים – והמשמעות לכך שאם לקחתם הלוואה צמודת-מדד על סך אלף פסו בתחילת 2018 היה עליכם להחזיר ללא ריבית בסוף 2018 כ-עשרה מיליון פסו, כשווי הערך הריאלי של הכסף.
- תכיפות השתנות הריבית – באופן טבעי ככל שההלוואה תוחזר כעבור זמן ממושך יותר כך הלווה מעוניין לקבל ריבית גבוהה יותר ולכן מעלה את הריבית ככל שהזמן עובר.
- נקודות היציאה מהמשכנתא (פריעת ההלוואה) -שימושי לדוגמא כאשר לא סיימתם לשלם את המשכנתא וכבר ברצונכם למכור את הנכס הלאה.
לא הרבה יודעים, אך לעורכי דין יש הטבות רבות בתנאי המסלולים המוצעים למשכנתאות לבעלי עסקים בקרב מרבית הבנקים וחברות הביטוח המובילים בישראל ובחו"ל, שיכולות במקרים רבים להביא לחיסכון של מאות אלפי שקלים.