כיום, עם התקדמות הטכנולוגיה והסלולר, מרבית פעולות התשלום היומיומיות מתבצעות על ידי העברה בנקאית, ולא על ידי שימוש בכסף פיזי – שטרות ומטבעות. כלומר, בדרך כלל, פעולות שכיחות כמו תשלום על עבודה, תרומות ואפילו סיוע כספי, מבוצעות בלחיצת כפתור – דרך האפליקציה של הבנק. לאור זאת, חשוב להכיר את החוקים ואת המגבלות שקיימים על אופן תשלום זה.
מהי ההעברה בנקאית?
העברה בנקאית היא דרך לביצוע תשלומים, שהם העברות מחשבון אחד לחשבון אחר. כלומר, ההעברה באה להחליף את השימוש במזומן, בצ'ק או באשראי, והיא מציעה דרך תשלום חלופית – נוחה, מהירה ובטוחה.
כמה זמן לוקחת העברה בנקאית?
הזמן שעובר מרגע ההעברה ועד הרגע שבו המוטב ייראה את הכסף בחשבון הבנק שלו נגזר ממספר גורמים:
- סכום ההעברה – ככל שסכום ההעברה גבוה יותר, כך ייקח יותר זמן להעברה להתבצע. הסיבה לכך היא, שהבנק יידרש לבדוק את חוקיות ההעברה, וזהו תהליך שעשוי להימשך זמן מה.
- הבנקים המעורבים – הבנקים שונים זה מזה, בין השאר, במדיניות הטיפול בהעברות בנקאיות. בעוד שבנקים מסוימים מאשרים העברות בנקאיות בצורה מהירה ואפילו מיידית, יש בנקים אחרים שדורשים לאשר באופן פרטי כמעט כל ההעברה.
- סוג ההעברה – האם מדובר בהעברה מיידית (למשל דרך ביט) או בהעברות אלטרנטיבות?
מי יכול לבצע העברות מחשבון בנק אחד לאחר?
באופן כללי, העברה בנקאית יכולה להיות מבוצעת על ידי מורשה חתימה של חשבון הבנק. אך, במידה ומדובר בסכומים חריגים וגבוהים במיוחד, יש צורך בחתימה של מספר מורשי חתימה, או אפילו של כולם, במקרים מסוימים. הסיבה לכך היא, שהבנק רוצה לוודא שההעברה החריגה מוסכמת על כל בעלי החשבון.
איך נקבעת תקרת ההעברה?
ישנם מספר מאפיינים אשר משפיעים על תקרת ההעברה:
- סוג המוטב – האם ההעברה מבוצעת לחשבון אחר תחת אותה בעלות או לחשבון של צד ג' כלשהו?
- מהי תדירות ההעברה?
- מהו מקור ההעברה?
- האם מדובר במוטב קבוע או מזדמן?
- מהו הבנק בו מנוהל חשבון של המעביר?
- אופן בקשת ההעברה – בקשה רגילה באפליקציה, שיחה עם נציג בנקאי או שיחה עם בכיר בבנק?
האם חלה על הבנקים חובת דיווח?
על פי חוק, הבנקים מחויבים לדווח לרשות המיסים על כל פעילות חריגה בחשבון – העברה פתאומית של סכום גבוה או קבלה פתאומית של סכום גבוה. כמובן שמדובר בבדיקה שמתבצעת באופן אישי – סכום שנחשב לחריג אצל לקוח אחד, לא בהכרח ייחשב לכזה אצל לקוח אחר וכדומה. תוכלו למצוא מידע נוסף אודות הנושא באתר זיק – לפרטים נוספים לחצו כאן.
לסיכום
אם אתם מתכננים לקבל סכום כסף חריג באמצעות העברה בנקאית, או שאתם צפויים לבצע העברה חריגה בעצמכם, יש לבדוק מהי תקרת סכום ההעברה והקבלה שלכם. כך תימנעו מבעיות מיותרות, ובדיקות חודרניות של הרשויות השונות.