יש גיל למשכנתא? משכנתא זה לא רק לצעירים? ככה זה נשמע לפחות – זוגות צעירים שמעוניינים לרכוש נכס להשקעה או בית לגדל בו את הילדים הם אלו שלוקחים משכנתא ! אז הם לא היחידים.
מי אמר שאי אפשר לקחת משכנתא בגיל 60 כדי לשפץ את הבית או לקנות בית חדש שיורש בעתיד לילדים? ישנן כמה דרכים לקחת משכנתא שיכולות להיות משתלמות במיוחד עבורכם.
בכתבה הבאה נפרט על הגילאים בהם ניתן לקחת משכנתא ואיך לעשות זאת בדרך המשתלמת ביותר.
בדרך כלל בישראל הלוואת משכנתא היא הלוואה שזוגות צעירים לווים מהבנק על מנת לרכוש דירה, להשקעה או כבית לגדל בו ילדים, כך או כך כדי לדאוג לעצמם למקור לביטחון בתחילת החיים המשפחתיים. משכנתאות והחוקים שלהן נקבעו על ידי בנק ישראל ולכן במעמד בחינת ההלוואה על ידי הבנק הלווה, יבחנו בעלי המקצוע את כושר החזרת החוב שלכם, את דירוג האשראי, משכורות חודשיות והביטחונות שתעמידו אל מול המשכנתא וכך יחליטו מה יהיה גובה ההלוואה כאשר הסכומים נעים בין 60 – 75 אחוזים מסכום הנכס. אז עד איזה גיל אדם יכול ללוות משכנתא? האם אפשר לעשות זאת לא רק למטרת רכישת דירה? איך לעשות זאת בדרך המשתלמת ביותר? כל זאת בהמשך
זה לא הגיל – זה התרגיל !
עד איזה גיל אפשר לקחת משכנתא – ראשית כל נבהיר, החוק בישראל נכון לשנת 2021 קובע כי אדם יכול לקבל משכנתא באופן חוקי עד גיל 80. אבל משכנתא היא דבר שמשתלם או לפחות מתקבל על הדעת, מכיוון שהיא מהווה פתרון לרכישת נכס בעזרת הלוואה ארוכת טווח שמאפשרת לאנשים להיות מסוגלים להחזיר את ההלוואה בלי לשלם המון כסף בכל חודש. אז איך אדם מבוגר יכול לעשות זאת? איך ניקח הלוואה ונפרוש אותה על גבי 30 שנה כמו שהזוגות הצעירים עושים? אז יש חדשות טובות וחדשות קצת פחות. החדשות הקצת פחות טובות הן שכאשר אדם או זוג מעל גיל 65 יגיעו לבנק בכדי לקבל משכנתא הבנקאי לרוב לא יסכים לפרוס את ההלוואה ליותר מ 15 שנים וגם זאת אם ישנה ערובה שהיורשים יכולים לשלם את המשך המשכנתא. המשמעות הנוספת של עניין זה היא שגובה ההחזר יהיה גבוהה יחסית מכיוון שהפריסה היא קצרת טווח באופן יחסי ל- 30 השנים שזוגות צעירים מקבלים. מה אפשר לעשות?
החדשות הטובות!
אפשר לקחת משכנתא אבל זה נשמע מעט מסוכן, אבל יש כמה פתרונות שיהפכו את העניין לפשוט הרבה יותר ויחסכו לכם מאות אלפי שקלים. אם תרצו לקחת משכנתא עבור דירה חדשה או עבור שיפוץ הדירה ואתם מעל לגיל 65, תוכלו לעשות משכנתא הפוכה שמשמעה העמדת נכס שברשותכם כערובה להחזרת סכום ההלוואה. תוכלו לבחור לא לשלם כל חודש ולכל המאוחר שנה לאחר פטירת בן הזוג השני תצטרכו למכור את הנכס ולהחזיר את ההלוואה, ובכך לחסוך המון כסף! תוכלו גם לבחור למחזר את המשכנתא הקיימת ובכך לחסוך בעלויות המשכנתאות הישנות, לא משנה במה תבחרו חשוב מאוד להתייעץ עם יועצי משכנתאות מומחים בעלי ניסיון רב בשוק. לאחר סקר שוק נרחב, ההמלצה שלנו היא אנבר משכנתאות אשר מציעים טיפול חינמי בכל הקשור למשכנתא הפוכה! למה אתם מחכים?